tiistai 12. maaliskuuta 2013

Häiden teema

Aiemmissa postauksissani olen jo ehtinyt vaahtoamaan syyshäidemme rustiikkisesta maalaisteemasta ja siitä ajattelin kertoa seuraavaksi hieman lisää. Teeman valinta ei ollut missään nimessä ainakaan itselle erityisen helppoa. Lapsi karkkikaupassa -efektin koin kovin vahvana.

On niin paljon erilaisia tyylejä, värejä, maailmoja mistä valita ja omia häitä kuitenkin toivottavasti juhlitaan vain kerran elämässä. Yleensä teeman pohtiminen alkaa kuitenkin jo alkuvaihessa kun tieto tulevista häistä on ylipäätään olemassa. Joillekin suuren juhlapäivän teema kirkastuu kenties juhlapaikasta, joillekin lempiväreistä, toisille taas rakkaasta harrastuksesta tai vaikkapa kulttuurista.

Meille teema muodostui juhlapaikan, vuodenajan, mieltymyksiemme summana. Löysimme ensin juhlapaikkamme, Laaksolahden monitoimitalon, joka oli ensimmäistä kertaa vapaana kesän 2013 jälkeen lokakuussa - näin saimme myös hääpäivämme. Juhlapaikka sijaitsee kauniin vehreällä tontilla vaahterapuiden katveessa keskellä Laaksolahden omakotitaloaluetta. Luonto ja syksyn kuninkaat, vaahterat, siis lähellä. Lähes täydellistä. Astuessamme ensimmäistä kertaa sisään ennen muinoin kartanon navettana toimineeseen juhlatilaan katsemme kiinnittyi komeiden tiiliseinien ja lautalattian lisäksi upeisiin 1900-luvun alusta peräisin oleviin korkeisiin ikkunoihin ihanine ikkunaruutuineen. Leveät ikkunalaudat suorastaan huusivat kannateltavakseen kynttiläpurkkeja, takorautaisia esineitä ja maitotonkkia täynnä kukkasia. Katzing, jasso tyhjeni! ;)

Teemaahan ei ole pakko olla ollenkaan, ja naimisiin pääsee ihan varmasti ilman. :) Onhan sekin yhdenlainen teema tai ainakin valinta. Uskon, että upeat juhlat saa järjestettyä myös ilman mitään yhtä tiettyä kantavaa ajatusta, väriä, tunnelmaa tms. Itselle se oli kuitenkin se tärkeä punainen lanka, joka ohjaa valintoja, kantaa läpi koko suunnitteluhärdellin sekä lopulta nivoo harmoniseksi kokonaisuudeksi kaikki häiden järjestelyyn liittyvät miljoonat eri osaset. Tai niin sitä ainakin kovasti toivoo. :)

Miten muut ovat päätyneet omaan teemaansa? Onko valinta ollut vaikea vai tullut luonnostaan?

Alla Googlesta löytyneitä inspiraatiokuvia maalaishenkisten ja värikkäiden syyshäiden fiilistelyyn.

P.S. Kerron lisää ihanasta juhlapaikastamme omassa postauksessa kuvien kera jahka kerkiän.

<3 Annamaikku


Kuva www.mayweddingflowers.com

Kuva Frambois


Kuva elokuinenmorsian.blogspot.com
Kuva beverlyclarktraining.blogspot.com 

2 kommenttia:

 1. Oi, teidän teema kuulostaa ihanalta! Etenkin tuo rustiikkisuus ja maalaisromanttisuus kolahtaa mulle ihan täysillä! :) Ja se on kyllä ihan totta, että teemojen suhteen (ja kaiken muunkin häihin liittyvän) iskee aikamoinen runsauden pula, jos ei aluksi tarkkaan tiedä mitä haluaa.

  Meillä "teema" muodostuu hyvin pitkälti juhlapaikan mukaan. Ja meillä on siis ravintolahäät, joten ravintolan oma sisustus tietysti asettaa jonkin verran rajoituksia sille, mitä voidaan toteuttaa. Ja hyvä näin, sai heti sulkea pois joitakin vaihtoehtoja. :)

  Ja teema on yllä heittomerkeissä siksi, että vaikka musta onkin kuoriutunut aikamoinen häähullu, niin samalla myös anti-häähullu. Olen huomannut kapinoivani monia perinteisiä häihin liittyviä asioita vastaan. Esimerkiksi alkoi jo hieman ärsyttämään kun töissä ja vapaa-ajalla toitotettiin joka suunnasta, että pitäähän häissä olla teemaväri. Ei mun mielestä. Tai ei ainakaan meidän tapauksessa. Mutta väriteeman sijaan me kyllä pyritään luomaan tietty fiilis meidän juhliin (rustiikkinen ja vintage, mutta samalla boheemi ja moderni). Se jää sitten nähtäväksi, että tuleeko tästä yhdistelmästä kaoottinen sekamelska vaiko taivaallinen sinfonia. :)

  /Henna

  PS. Tosi kiva, kun olet aloittanut blogin. Jonkin verran näitä hääblogeja on tässä tullut luettua, ja on kiva kun kerrankin tuntee sen bloggaajan siellä blogin takana! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka

  Kiitos kivasta kommentista ja mukava että oot löytänyt blogini! Hauskaa, että elämäntilannekin yhdistää. :)

  Ravintolahäissä on paljon hyviä puolin ja se voi olla monesti paljon vaivattomampi järjestelyjen osalta, kun ravintolassa on hienot puitteet jo sellaisenaan. Joskus miettii itsekin, että kaikkea ei varmaan tarvitsisi aina tehdä itse, mutta kun virtaa löytyy, niin mikäs siinä. :)

  Mä oon tosta teemaväristä sikäli samaa mieltä, ettei musta tarvitse ehdottomasti olla ainakaan yhtä kahta tiettyä väriä, jotka toistuu ihan joka paikassa. Toisille se sopii, mutta itsekin lähestyn asiaa enemmän fiiliksen kautta; missä tilassa/seudulla juhlat ovat ja millaisen tunnelman jo olemassa olevat puitteet luo ja edelleen minkälaisen tunnelman haluaisi luoda omiin häihin juuri siinä valitussa paikassa. Värit ja muut tuli siihen päälle luonnostaan.

  Voihan teeman/-värin päättää jo ihan ensimmäiseksi ja lähteä metsästämään sitä kautta sopivaa juhlatilaa. Kaikki tavat on yhtä oikein, kunhan häät ovat hääparin näköiset. :)

  Häistänne tulee varmasti upeat, kaikin puolin. Pitkälle kantaa juhlaväen hymyilevä ja iloinen fiilis, joka syntyy jo pelkästään hääparin onnen todistamisesta. <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...