lauantai 4. toukokuuta 2013

Musiikkia juhlissa olla pitää!

Rakastan musiikkia ja erityisen paljon livemusiikkia. Myös laulaminen usein ja kaikkialla kuuluu tapoihini, joskin myönnän, että omista laulutaidoistani voidaan olla sopuisastikin montaa eri mieltä. :) Musiikki tekee mielestäni myös juhlat; hääjuhlien musiikkipohdintaa luvassa siis tällä kertaa.

Laulun lahjaa on niin käsittämättömän hienoa kuunnella. Olen siksi hirmu onnekas, sillä olen saanut sulhokseni miehen, joka osaa oikeasti ja luonnostaan laulaa ja jonka suku on laulutaitoisia kultakurkkuja täynnä. On ihana seurata kun musiikki näkyy ja kuuluu mieheni ja hänen sukulaisten elämässä tiiviisti. Itseasiassa ensimmäisiä levyjä, joita mieheni puolen lähisukulaisten kanssa ikinä kuuntelin, oli levy, jossa yksi heistä lauloi levyttämiään tunnettuja kappaleita. Pelkän kuuntelun perusteella luulin itse laulajan olleen kuka tahansa suomalainen tunnettu artisti, niin upealta se kuulosti.

Tuosta ensi hetkestä alkanut, tämän kyseisen sukulaisen mahtavan laulutaidon fanitus on myös häidemme osalta lisännyt livelauluhuumailuani entisestään ja siksipä juuri lauluesitykset ovat olleet heti alusta alkaen meidän molempien toiveissa häiden ohjelmanumeroksi.

Lauluesitykset kirkossa ja juhlapaikalla

Saamme nauttia läheisemme kauniista laulusta hääpäivän aikana kaksinkin kappalein. Ensimmäiset tai ehkä jo sadannet kylmät väreet tulee kirkossa viimeistään toimituksen loppuvaihella, kun hän laulaa ensimmäisen kappaleensa meille. Kappaleen olemme periaatteessa jo sopineet, mutta taidan kertoa valinnastamme vasta, kun olemme saaneet sovittua ja varmistettua kuviot myös kanttorimme kanssa. Silloin tiedetään myös millainen säestys kappaleeseen olisi parhain. Kitara on herkkä, mutta kaunis olisi piano tai flyygelikin.

Toisen kappaleen hänen laulamanaan kuulemme hääjuhlassa ruokailun/kahvittelujen lomassa. Myös tämä on koskettava ja meille tärkeä kappale. Itseasiassa se soi myös silloin taustalla kun sulhoni kosi minua. <3 Tunteikasta menoa siis luvassa!

The Pumppu

Illan ja yön viihdyttäjäksi meille tulee viisihenkinen suomalaista ja ulkomaalaista tanssittavaa musiikkia soittava bändi eräs ihana tuttu nainen solistinaan. Bändi aloittaa soittonsa häätanssillamme. Sen varalle olisi kiva kehittää jotain erikoista, yllätyksellistäkin. Sulhanen on ollut melkoisen avoimin mielin pohtiessamme häätanssia ja luvannut jopa laittaa rullakot kenkiinsä kiinni, mikäli koreografiat sattuisi menemään kovinkin haasteelliseiksi. :D Kukaties keksimme jotain hauskaa, se jää nähtäväksi vieraillemme!

Kerron bändivalinnastamme tarkemmin omassa postauksessa myöhemmin.

Taustalle

Rauhallisen taustamusiikin voisi ajatella soivan ruokailun aikana levyltä ja uudelleen vauhdikkaammin sitten pikkutunneilla, kun bändi on lopettanut settinsä.

Yksi kiva idea taustamusiikkiin liittyen on, että hääpari pyytää vaikka kutsun yhteydessä tai muuten ennen hääpäivää vieraita lisäilemään esimerkiksi Spotifyihin perustettuun soittolistaan kappaleita, joista heille tulee mieleen hääpari tai jotka muuten heidän mielestään sopivat hääjuhlaan. Näin vieraatkin pääsee vaikuttamaan!

Meidän laulu?

Ystäväni vinkkasi minulle taannoin itselle ihan uuden tuttavuuden: Lauluja Rakastaville - sivuston, jonka takana on lauluntekijä Alma. Ihkaoma biisi hääparin tarinasta kuulostaa yltiöromanttiselta ja hyvältä vaihtoehdolta jos haluaa yllättää vaikka puolisonsa tai häävieraat jollain ihan uudella ja ennenkuulomattomalla.

En taas malta odottaa, että päästään kuulemaan näitä esityksiä ja kaikkia ihania kappaleita häissämme! Hetki tässä nyt vielä kuitenkin olisi odottaa, siispä fiilistelemään lauantai-illan ratoksi kauniita kappaleita, jotka sopivat mielestäni hienosti häätunnelmaan.

Millainen rooli musiikilla on teidän muiden häissä? Tuleeko teille livebändi vai soitetaanko levyltä/tietokoneelta? Miten olette taustamusan kanssa ajatellut toimia? Olisi kiva kuulla muiden ajatuksia.

Aurinkoa viikonloppuun!

Annamaikku


 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä! Meilläkin musiikkia alusta loppuun ;) Minäkin laitoin tunnustuksen blogistasi! :)

    delasonja.blogspot.com

    -Sonja

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...